Halskettingen zijn niet alleen functioneel, maar zijn ook een sieraad voor de hond, net als de kettingen die wij mensen dragen. Wij hebben een compleet assortiment, van eenvoudige, verchroomde stalen kettingen, tot aan 18 karaat vergulde, smalle kettingen. De smalle vergulde kettingen zijn voornamelijk geschikt als sieraad voor uw hond. Voor het behoud van de ketting moet u deze alleen gebruiken bij honden die altijd zeer braaf naast u blijven lopen.
Hoe minder en hoe grotere schakels de ketting heeft, des te meer wordt de vacht gespaard, en hoe breder de ketting, des te comfortabeler in het dragen voor de hond.
Om de hondenketting correct om te doen, dient de complete lengte van de ketting door één van de ringen aan het einde getrokken te worden. De lus die dan wordt gevormd kan dan om de nek van de hond worden gedaan en de riem kan dan worden vastgemaakt aan de andere ring. Deze gangbare methode zorgt voor een slipeffect als aan de riem wordt getrokken. Als alternatief kan de riem ook aan beide ringen bevestigd worden, zodat er geen slipeffect ontstaat. De ketting moet dan echter wel perfect om de hals passen.
Onze dubbele en drierijige halskettingen hebben een 'gedeeltelijk slipeffect', wat betekent dat de ketting slechts tot aan de stop aangetrokken kan worden. Op deze manier is de inwerking van het slipeffect niet 100%, maar de hond kan zich ook niet lostrekken.

Log eerst in op uw klantaccount zodat u uw eigen foto's kunt uploaden.
Voor het artikel "Kettinghalsband, verchroomd" is nog geen foto geüpload. U kunt de eerste zijn en uw eigen productfoto uploaden.