Zo vindt u de juiste maat voor uw hondVeel artikelen van Schecker hebben een bepaalde maatvoering. Hier wordt uitgelegd, hoe u uw hond moet meten om de juiste maat voor uw hond te kunnen kiezen.

Selecteer het gewenste artikel:
>> Halsbanden / sjaaltjes / kettingen
>> Kleding / badmantels
>> Borsttuig
>> Muilkorven
>> Hondenbroekjes
>> Schoenen / sokken
Halsbanden / sjaaltjes / kettingen

>> Omtrek nek

Voor halsbanden, sjaaltjes en kettingen moet u de omtrek van de nek van uw hond weten. U meet de omtrek door simpelweg een centimeter om de nek van uw hond te wikkelen.


Borsttuig

>> Borstwijdte

Voor tuigjes moet u de borstwijdte van uw hond vaststellen. Dit doet u door met een centimeter de afstand tussen de breedste plek direct achter de voorpoten en de rug te meten.


Kleding / badmantels

>> Ruglengte

Voor hondenkleding en badmantels moet u de lengte van de rug van uw hond vaststellen. Voor de ruglengte meet u de afstand tussen de overgang van nek naar rug tot aan de staartaanzet.


Muilkorven

>> Snuitomtrek / (neusomtrek)

Voor muilkorven moet u de snuitomtrek van uw hond meten. Dit doet u door met een centimeter de gehele omtrek van de onderkaak en het neusbeen te meten.


Schoenen / sokken

>> Pootbreedte

U heeft de pootbreedte nodig voor sokjes en schoentjes. Om de pootbreedte vast te stellen, meet u gewoon de breedte van de poot als uw hond normaal staat.


Hondenbroekjes

>> Taillewijdte

De taillewijdte hebt u nodig voor bijv. hondenbroekjes. Om de taillewijdte te kunnen bepalen, legt u een centimeter voor de achterpoten tot over de rug. Voor honden met een dikke vacht raden wij aan om één maat groter te bestellen.