Hondenschoenen

Artikelnummer: 073481

1 Review(s)


vanaf 16,95 incl. btw en excl. verzendkosten(Welke maat heeft mijn hond nodig?)

Echte loopschoenen voor dagelijks gebruik. Ideaal bij verwondingen, na lange wandelingen (pijnlijke kussentjes), voor de wintersport of bij ijs en strooizout. Ook in de zomer een enorme verlichting voor uw hond, wanneer de zon de stenen en het asfalt extreem kan verhitten. De robuuste nylonschoenen met dikke zool van bandrubber zit perfect en veilig aan de poot.

Belangrijk: meet voor u bestelt de maat van de poten van uw hond op, zoals hieronder wordt beschreven. Let op: voor + achter is de maat vaak verschillend. De tabel van hondenrassen dient enkel en alleen ter grove oriŽntatie en vervangt het opmeten niet.
 

Zo bepaalt u de juiste maat:
de juiste schoenmaat meet u bij staande, volledig belaste poten. (Om een volledige belasting te realiseren, kan het helpen om een andere poot op te tillen.) Zet alle 4 de poten na elkaar op een vel papier en trek ze met een potlood nauwkeurig om. Meet de maten hierna op het papier. Doorslaggevend bij de keus voor een schoenmaat is de breedste plek van de poot! Kies bij tussenmaten de grotere maat.

Afmeting
Voorbeeldrassen
Poten = breedste plek van de poot
XS
Bijv. voor Yorkshire terriŽr, West Highland terriŽr
4,5 cm
S-M
Bijv. voor Jack russell, Cocker spaniŽl
5 cm
M
Bijv. voor Border collie, Beagle
5,5 cm
M-L
Bijv. voor Australian Shepherd, DalmatiŽr
6 cm
L
Bijv. voor Labrador, Airdale terriŽr
6,5 cm
L-XL
Bijv. voor Golden Retriever, Setter
7 cm
XL
Bijv. voor Herdershond, Berner sennenhond
8,5 cm


Zo vindt u de juiste maat voor uw hondBij veel Schecker-producten wordt informatie over de maten gegeven. Hier leggen wij u uit hoe u uw hond moet meten om de juiste maat voor uw viervoeter te kunnen kiezen.

Kies het gewenste product:
>> Halsbanden / halsdoeken / kettingen
>> Hondenkleding / badjassen
>> Hondentuigjes
>> Muilkorven
>> Hondenbroekjes
>> Schoenen / sokken
Halsbanden / halsdoeken / kettingen

>> Halsomtrek

Voor halsbanden, halsdoeken en kettingen hebt u de halsomtrek van uw hond nodig. Gebruik een meetlint om de halsomvang van uw hond in centimeters (cm) op te meten.


Hondentuigjes

>> Borstomtrek

Voor een tuigje hebt u de borstomtrek van uw hond nodig. U bepaalt de borstomvang door met een meetlint de omtrek op de breedste plek direct achter de voorpoten tot over de rug te meten.


Hondenkleding / badjassen

>> Ruglengte

Voor hondenkleding en badjassen hebt u de ruglengte van uw hond nodig. De ruglengte bepaalt u door de afstand van de nek tot de staartaanzet op te meten.


Muilkorven

>> Snuitomtrek / (neusomtrek)

Voor muilkorven hebt u de snuitomtrek van uw hond nodig. De snuitomtrek bepaalt u door met een meetlint de gehele omtrek van onder de onderkaak tot over het neusbeen te meten.


Schoenen / sokken

>> Pootbreedte

Voor hondensokken en hondenschoenen hebt u de breedte van de poot nodig. De schoenmaat bepaalt u met behulp van de staande, volledig belaste poot op een vel papier. Trek met een potlood een lijn om de poot en meet vervolgens de breedte van de tekening op. Doorslaggevend voor de keuze van de maat is het breedste gedeelte van de poot.


Hondenbroekjes

>> Tailleomtrek

Voor bijv. Loopsheidbroekjes hebt u de tailleomtrek van uw hond nodig. U bepaalt de tailleomtrek door met een meetlint de omtrek direct voor de achterpoten tot over de rug te meten. Bij honden met een dikke vacht is ons advies hondenbroekjes in de eerstvolgende grotere maat te bestellen.

Log eerst in op uw klantaccount zodat u uw eigen foto's kunt uploaden.
Voor het artikel "Hondenschoenen" is nog geen foto geŁpload. U kunt de eerste zijn en uw eigen productfoto uploaden.