Hondenschoenen

Artikelnummer: 073481-2355

1 Review(s)


18,95*     Je bespaart 5 %
17,95 incl. btw en excl. verzendkosten
(UVP: 19.99 )



* onze voormalige verkoopprijs

(Welke maat heeft mijn hond nodig?)

Echte loopschoenen voor dagelijks gebruik. Ideaal bij verwondingen, na lange wandelingen (pijnlijke kussentjes), voor de wintersport of bij ijs en strooizout. Ook in de zomer een enorme verlichting voor uw hond, wanneer de zon de stenen en het asfalt extreem kan verhitten. De robuuste nylonschoenen met dikke zool van bandrubber zit perfect en veilig aan de poot.

Belangrijk:
Meet voor u bestelt de maat van de poten van uw hond op, zoals hieronder wordt beschreven. Let op: voor + achter is de maat vaak verschillend. De tabel van hondenrassen dient enkel en alleen ter grove oriëntatie en vervangt het opmeten niet.


Zo bepaalt u de juiste maat:

De juiste schoenmaat meet u bij staande, volledig belaste poten. (Om een volledige belasting te realiseren, kan het helpen om een andere poot op te tillen.) Zet alle 4 de poten na elkaar op een vel papier en trek ze met een potlood nauwkeurig om. Meet de maten hierna op het papier. Doorslaggevend bij de keus voor een schoenmaat is de breedste plek van de poot! Kies bij tussenmaten de grotere maat.

Afmeting
Poten = breedste plek van de poot
XS
4,5 cm
S-M
5,0 cm
M
5,5 cm
M-L
6,0 cm
  
L
6,5 cm
  
L-XL
7,0 cm
  
XL
8,5 cm
  

Zo vindt u de juiste maat voor uw hond



Veel Schecker-producten zijn in verschillende maten te bestellen. Hier leggen we u uit hoe u uw hond opmeet om de juiste maat te kiezen.

Meet de hond altijd wanneer deze staat (de positie waarin hij uitgelaten wordt), met een flexibel meetlint. (Wanneer u geen meetlint bij de hand hebt, kunt u ook een koordje nemen en deze vervolgens met bijv. een liniaal nameten.) Het meetlint moet op de hond liggen, zonder lucht ertussen, maar ook zonder dat u het aantrekt. Gebruik ook geen andere halsband als voorbeeld. De afmeting van omtrek en lengte kan afhankelijk van materiaal, verwerking of sluitingen verschillen, waardoor afwijkingen kunnen ontstaan.

Kies het gewenste product:

>> Halsbanden / halsdoeken / kettingen
>> Tuigjes
>> Hondenkleding / badjassen
>> Muilkorven / beschermnetten
>> Hondenschoentjes / hondensokjes
>> Hondenbroekjes / hondenluiers
>> Slaapplekken


Halsbanden / halsdoeken / kettingen

>> (1) Kopomtrek (alleen bij een sliphalsband)

Omdat een sliphalsband niet kan worden geopend, moet u de (1) kopomtrek van uw hond weten. De (1) kopomtrek wordt op de dikste plek van de kop, inclusief de oren, gemeten.
Tip: vorm ter controle een lus met het meetlint en doe deze over de kop van uw hond.


>> (2) Halsomtrek boven

De (2) halsomtrek boven meet u daar waar de halsband normaal gesproken zit. Het meetlint legt u daarbij strak om de hals. Omdat de halsband losjes om de hals van de hond moet zitten, telt u er nog 3-5 cm speelruimte bij op, dit is dan de benodigde halsbandlengte.
Let op: meet geen bestaande halsband op, omdat de lengte van de halsband niet automatisch de halsomtrek is! Er kunnen afhankelijk van materiaal, verwerking en soort sluitingen verschillen ontstaan.

Algemene tip: wanneer de gemeten waarde tussen twee maten ligt, adviseren wij voor de grotere variant te kiezen.



Tuigjes

>> (1) Kopomtrek

Bij tuigjes met een vast gat voor de kop/hals is het noodzakelijk om de (1) kopomtrek van uw hond te meten. De (1) kopomtrek wordt gemeten op het dikste deel van de kop, inclusief de oren.
Tip: vorm ter controle een lus met het meetlint en doe deze over de kop van uw hond.


>> (3) Halsomtrek onder

De (3) halsomtrek onder moet gemeten worden, omdat de halsriem bij een hondentuigje lager is dan bij een halsband. Om dit te doen, plaatst u het meetlint eenmaal om de onderkant van de hals. Daarbij moet u er op letten dat het boven op de schouderbladen en onder voor de voorpoten op het borstbeen ligt.


>> (4) Borstomtrek

Om de (4) borstomtrek van uw hond te meten, plaatst u het meetlint ca. drie tot vier vingerbreedtes (bij grote honden ca. een handbreedte) achter de voorpoten en meet u eenmaal rondom de borstkas van uw hond.


>> (5) Buikomtrek

De (5) buikomtrek meet u net voor einde van de ribben. Let erop dat de buikriem zo ver mogelijk op het laatste paar ribben ligt en niet in de weke delen kan drukken.
Let op! Bij reuen wordt de buikomtrek altijd voor de geslachtsdelen gemeten!


>> (6) Rugbandje

Het (6) rugbandje meet u boven vanaf het midden van de schouderbladen tot aan (5) de buikomtrek (net voor het einde van de laatste ribben van uw hond).


>> (7) Borstbandje

Het (7) borstbandje meet u voor vanaf het borstbeen (is meestal goed voelbaar) tussen de voorpoten door tot ca. 3 - 4 vingerbreedtes (bij grote honden ca. een handbreedte) achter de voorpoten (daar waar u de borstomtrek hebt gemeten).

Algemene tip: als de gemeten waarde tussen twee maten ligt, adviseren wij voor de grotere variant te kiezen. De borstband moest zo zitten, dat deze niet in de oksels van de hond schuurt. Aan de voorkant mag het hondentuigje niet op het borstbeen of op het strottenhoofd van de hond drukken of te strak zitten. Bovendien mag de beweging van de schouders bij het dragen van het tuigje niet belemmerd worden.



Hondenkleding / badjassen

>> (1) Kopomtrek

Bij hondenkleding (bijv. truien of badjassen) met een gat voor de kop/hals is het noodzakelijk om de (1) kopomtrek van uw hond op te meten en deze te vergelijken met de maximale kopomtrek van het product. De (1) kopomtrek van de hond wordt gemeten op het dikste deel van de kop, inclusief de oren.
Tip: vorm ter controle een lus met het meetlint en doe deze over de kop van uw hond.


>> (3) Halsomtrek onder

Sommige fabrikanten vermelden in plaats van de kopomtrek de (3) halsomtrek onder. Plaats daarvoor het meetlint rondom de onderkant van de hals van uw hond. Let er daarbij op dat het lint boven op de schouderbladen en onder voor de voorpoten op het borstbeen ligt.


>> (4) Borstomtrek

Om de (4) borstomtrek van uw hond te meten, legt u het meetlint ca. drie tot vier vingers breed (bij grote honden ca. Een handbreedte) achter de voorpoten en meet u eenmaal rondom de borstkas van uw hond.


>> (5) Buikomtrek

Sommige fabrikanten vermelden in plaats van de borstomtrek de (5) buikomtrek. Deze meet u net voor einde van de ribben. Wanneer het kledingstuk een buikriem o.i.d. heeft, let er dan op dat deze niet te strak wordt vastgemaakt en deze niet in de weken delen van de hond kan drukken.
Let op! Bij reuen wordt de buikomtrek altijd voor de geslachtsdelen gemeten!


>> (8) Ruglengte

De (8) ruglengte wordt gemeten vanaf de schoft tot aan de staartaanzet. Om dit te doen, plaatst u het meetlint om de nek en trekt u het over de achterkant naar het begin van de staart (uiteinde van de wervelkolom).

Let op: wanneer de gemeten waarde tussen twee maten ligt, adviseren wij voor de grotere variant te kiezen.



Muilkorven / beschermnetten

>> (9) Neusomtrek

De (9) neusomtrek wordt eenmaal gemeten rond de snuit van de hond ter hoogte van het breedste punt. Hierbij moet losjes gemeten worden, zodat het kaakgewricht niet wordt geblokkeerd, de lippen niet worden ingedrukt en de hond ongehinderd kan hijgen. Tel voor grote honden (bijv. labrador, herdershond, golden retriever) ca. een handbreedte extra, bij middelgrote honden (bijv. cockerspaniël) ongeveer drie vingers en bij kleine honden (bijv. chihuahua) ca. één vinger bij de gemeten waarde op.


>> (10) Nekriem

De (10) nekriem wordt gemeten vanaf de hoogte van de gemeten neusomtrek, langs één kant van de wang (over de oren) en de nek over naar de andere kant van de wang.


>> (11) Neuslengte

De (11) neuslengte meet u op de bovenkant de neus. Begin net onder de ogen (ca. 2 - 2,5 cm) tot aan het puntje van de neus. Om ervoor te zorgen dat de muilkorf / het beschermnet niet vervelend het puntje van de neus van de hond raakt, moet u ca. 1-2 vingers breed bij de gemeten waarde optellen.


>> (12) Neushoogte

De (12) neushoogte moet bij een geopende bek gemeten worden. Om dit te doen, meet u vanaf het puntje van de neus tot aan de onderkaak.

Onze tip: geef uw hond zijn favoriete bal in zijn bek en meet de hoogte van de neus - dit zorgt ervoor dat er later genoeg ruimte is om te hijgen.

Let op! Als u niet zeker weet of de gekozen muilkorf/bescherming goed bij uw hond past, adviseren wij om hulp te zoeken, bijvoorbeeld bij een hondentrainer / hondenschool. Wij adviseren u ook om hulp te zoeken bij een hondenschool of hondentrainer voor het trainen met de muilkorf.



Hondenschoentjes / hondensokjes

>> (13) pootbreedte en (14) pootlengte

Meet de (13) pootbreedte en (14) pootlengte op om de juiste maat voor schoenen of sokken vast te kunnen stellen. Een vel papier en een potlood kunnen daarbij helpen: zet alle vier de poten na elkaar op een blad papier en teken met een potlood de contouren nauwkeurig na. Meet daarna de maten op het papier op. Doorslaggevend voor de keus van de maat hondenschoentjes / hondensokjes is de breedste plek resp. langste plek van de poot!

Belangrijk is dat de staande, volledig belaste poot wordt gemeten. Bovendien moeten alle vier de poten worden gemeten, omdat er ook bij honden verschillen kunnen voorkomen.

Onze tip: til de tegenover elkaar liggende poten van de hond op. Zo wordt het gewicht verplaatst en wordt de te meten poot volledig belast.

Let op: als de gemeten waarde tussen twee maten ligt, adviseren wij voor de grotere variant te kiezen.



Hondenbroekjes / hondenluiers

>> (15) Taillewijdte

U kunt de (15) tailleomtrek bepalen door met een meetlint de omtrek direct voor de achterpoten te meten, op het smalste deel van de buik, rond de taille van uw hond. Bij een reu wordt de (15) tailleomtrek altijd vóór de geslachtsdelen gemeten.

Let op: voor honden met een dikke vacht raden we een hondenbroekje of luier in een maat groter aan.



Slaapplekken

>> (16) Lengte van de hond

De (16) lengte van de hond meet u ongeveer vanaf het puntje van de neus tot de staartwortel. Als u nu ca. 10-20 cm (al naargelang de favoriete slaaphouding van uw hond) bij de berekende waarde optelt, krijgt u de minimale binnenlengte van de slaapplek.


>> (17) Schouderhoogte

De (17) schouderhoogte meet u vanaf de grond tot de schouder van uw hond. Tel ca. 10-20 cm op (al naargelang de favoriete slaaphouding van uw hond) bij de gemeten waarden, zo krijgt u de minimale binnenbreedte van de slaapplek.

Bijvoorbeeld: uw hond is 85 cm lang, + 15 cm resulteert in een minimale lengte van 100 cm.
Schouderhoogte is 55 cm + 15 cm, resulteert in een min. breedte van 70 cm.

Let op: als het meetresultaat tussen twee maten ligt, adviseren wij om voor de grotere variant te kiezen. Let er bij slaapplekken met verhoogde randen bovendien ook op dat het bij de maataanduiding gaat om het liggedeelte aan de binnenkant zonder rand.






Log eerst in op uw klantaccount zodat u uw eigen foto's kunt uploaden.
Voor het artikel "Hondenschoenen" is nog geen foto geüpload. U kunt de eerste zijn en uw eigen productfoto uploaden.