SOS hondenbed

Artikelnummer: 0740081


vanaf 19,99 incl. btw en excl. verzendkosten



* onze voormalige verkoopprijs

Dik, heerlijk zacht slaap- en rusteiland voor honden in een modieus piraten-design. De perfecte slaapplek voor uw kleine vrijbuiter. Dit artikel wordt gemaakt van verzamelde en gerecyclede kunststof pet-flessen (RPET), die tot RPET-stoffen en garen gesmolten worden. Hieruit worden vervolgens dit soort kussens gemaakt. Zodoende geven we achteloos weggegooide drinkflessen een tweede, veel langer en zinvoller leven.

Dit SOS hondenbed is met zijn verborgen ritssluiting ontworpen als een tweezijdig te gebruiken bed, de onderkant (of bovenkant!) is uni-zwart. De hoes is afneembaar en wasbaar op 30 °C.

Kleur: zwart met witte print en multicolour gestreepte rand. Een echte blikvanger.

Maten:

  • SOS hondenbed M , grootte ca. 78 x 58 x 10 cm
  • SOS hondenbed L , grootte ca. 100 x 75 x 15 cm



SOS - Safe our seas
Huisdieraccessoires van gerecycled plastic (RPET) als bijdrage aan het schoon houden van onze zeeën
 
Kunststof afval is een serieus probleem geworden, voor ons, voor de dieren en voor het gehele milieu. Een groot deel wordt vandaag nog altijd niet gerecycled, deels omdat de mogelijkheden ontbreken, deels omdat de grote hoeveelheid materiaal het gecompliceerd maakt, maar vaak en in grote delen van de wereld ook gewoon vanwege het gemak. Wegwerpverpakkingen belanden in de natuur en een groot deel wordt vroeger of later weggespoeld en komt vervolgens in zee terecht. Daar vormen zich gigantische kunststof afval-'eilanden', en dit is enkel het aan het wateroppervlak zichtbare deel. Zelfs ons kunststof afval kan op de meest uiteenlopende manieren uiteindelijk in de kunststofstromen van de Grote Oceaan terechtkomen, of aanspoelen aan kusten aan de andere kant van de wereld.

Met name in het Verre Oosten hebben recyclingbedrijven zich de laatste tijd gespecialiseerd in het recyclen van kunststof. Duizenden mensen voorzien in hun levensonderhoud met het verzamelen en scheiden van kunststof afval. Vooral aan de Aziatische kusten worden gigantische hoeveelheden ingezameld. Folies en pet-flessen lenen zich hier uitstekend voor, omdat het materiaal altijd hetzelfde en bekend is - ideale vereisten voor het gebruik van het gereinigde, versnipperde materiaal, zoals voormalige plastic flessen, pet-granulaat en vervolgens fijne draden. Van deze draden kunnen dan weer allerlei soorten RPET-producten
vervaardigd worden. Dus ook speeltjes en accessoires voor huisdieren zoals dit SOS-assortiment.
 
En overal waar deze producten gewild zijn en veel gekocht worden, wordt met deze vraag het verzamelen en recyclen van kunststof en
kunststof uit zee gestimuleerd. Met de aanschaf ervan draagt u zo bij aan het behoud van het milieu.
 


Log eerst in op uw klantaccount zodat u uw eigen foto's kunt uploaden.
Voor het artikel "SOS hondenbed" is nog geen foto geüpload. U kunt de eerste zijn en uw eigen productfoto uploaden.