Hondenspeeltje SOS vuurtoren voor petfles

Artikelnummer: 0760372


vanaf 4,99 incl. btw en excl. verzendkosten* onze voormalige verkoopprijs

SOS hondenspeeltjes

Hoogwaardige, duurzame speeltjes van grondstoffen afkomstig van ooit achteloos weggegooide plastic flessen. Afval bestaande uit waardevolle grondstoffen wordt hier opnieuw gebruikt, in plaats van dat het in onze zeeën belandt of tot microplastic uiteen valt en het milieu belast. Gezuiverd, omgesmolten en tot garen gesponnen wordt dit afval verwerkt tot leuke hondenartikelen. Steun deze nieuwe beweging ter verbetering van het milieu!


Een heel bijzonder speeltje in maritiem design. De bekleding bestaat uit voormalige, gerecyclede pet-flessen (RPET) die hiermee een 'tweede leven' krijgen. Aan de binnenkant bevindt zich een lege pet-drinkfles die u telkens kunt vervangen. Op deze manier kunt u ook gebruikte pet-flessen recyclen! De flessen knisperen en kraken als de hond ze vastpakt, en dit kraakgeluid stimuleert de speelbehoefte.

In 2 maten te bestellen:

  • SOS vuurtoren M voor petfles. Grootte ca. 30 x 11 cm
  • SOS vuurtoren L voor pet-fles. Grootte ca. 37 x 12 cm

Belangrijk: houd toezicht op uw huisdier tijdens het spelen! Vervang beschadigde speeltjes a.u.b. onmiddellijk, anders kan verwonding van het dier nooit geheel worden uitgesloten.


SOS - Safe our seas
Huisdieraccessoires van gerecycled plastic (RPET) als bijdrage aan het schoon houden van onze zeeën

Kunststof afval is een serieus probleem geworden, voor ons, voor de dieren en voor het gehele milieu. Een groot deel wordt vandaag nog altijd niet gerecycled, deels omdat de mogelijkheden ontbreken, deels omdat de grote hoeveelheid materiaal het gecompliceerd maakt, maar vaak en in grote delen van de wereld ook gewoon vanwege het gemak. Wegwerpverpakkingen belanden in de natuur en een groot deel wordt vroeger of later weggespoeld en komt vervolgens in zee terecht. Daar vormen zich gigantische kunststof afval-'eilanden', en dit is enkel het aan het wateroppervlak zichtbare deel. Zelfs ons kunststof afval kan op de meest uiteenlopende manieren uiteindelijk in de kunststofstromen van de Grote Oceaan terechtkomen, of aanspoelen aan kusten aan de andere kant van de wereld.

Met name in het Verre Oosten hebben recyclingbedrijven zich de laatste tijd gespecialiseerd in het recyclen van kunststof. Duizenden mensen voorzien in hun levensonderhoud met het verzamelen en scheiden van kunststof afval. Vooral aan de Aziatische kusten worden gigantische hoeveelheden ingezameld. Folies en pet-flessen lenen zich hier uitstekend voor, omdat het materiaal altijd hetzelfde en bekend is - ideale vereisten voor het gebruik van het gereinigde, versnipperde materiaal, zoals voormalige plastic flessen, pet-granulaat en vervolgens fijne draden. Van deze draden kunnen dan weer allerlei soorten RPET-producten
vervaardigd worden. Dus ook speeltjes en accessoires voor huisdieren zoals dit SOS-assortiment.

En overal waar deze producten gewild zijn en veel gekocht worden, wordt met deze vraag het verzamelen en recyclen van kunststof en
kunststof uit zee gestimuleerd. Met de aanschaf ervan draagt u zo bij aan het behoud van het milieu.

Log eerst in op uw klantaccount zodat u uw eigen foto's kunt uploaden.
Voor het artikel "Hondenspeeltje SOS vuurtoren voor petfles" is nog geen foto geüpload. U kunt de eerste zijn en uw eigen productfoto uploaden.